http://oivala.blogspot.fi/p/vintti_27.html

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Dokumentointia?


America's Doll House 
America's Doll House. The Miniature World of Faith Bradford
William L. Bird 
Princeton Architectural Press 2010, 127 pages 9781568989747

Harvoin, jos koskaan olen sortunut kirjoittamaan kaksi postausta saman illan aikana, mutta nyt tuntuu virtaa riittävän joten olkoon menneeksi. Kuten oppinut lukija edellisestä purkauksestani ymmärsi, sanoi läppärini kaput ja tässä sitä nyt ollaan. Pari askelta on otettu taaksepäin ja ihmetellään muutaman vuoden takaisen teknologian hitautta... Vaan ei hätää! Jos olen mahdollisesti menettänyt ottamani kuvat taloni julkisivusta ei haittaa! Voin hehkuttaa ilan kuviakin ja kertoa, että olen iloinen lopputuloksesta! Uudet kuvat saan otettua noin viikon kuluttua, sillä jätin torstaina taloni pajalle, koska arvelin etteivät tuore liimaus ja yllättävä pakkassää sovi yhteen. Minusta on kai tullut ihan oikeasti aikuinen, koska osasin osoittaa moista mielen malttia?
Olen tänään ehtinyt myös tutustua tarkemmin ostamiini nukkekoteja käsitteleviin kirjoihin ja yllä näkyvästä kirjasta sain idean aloittaa tarkemman dokumentoinnin taloni vaiheista. Joitain teista, hyvät lukijat, suhteellisen tarkka dokumentointi saattaa kauhistaa tai aiheuttaa haukotuksia,  mutta itse ajattelen että on viisainta laittaa 'paperille' tekemisensä niin kauan kuin muistia pääkopassa riittää.
Faith Bradford  rakensi tietääkseni useampiakin nukkekoteja ja dokumetoi tarkoin mm. käyttämänsä materiaalit, kuten kankaat ja tapetit. Ja kaikki tämä siis hyviiiiiiiiiiin kauan ennen tietokoneita! Luulenpa siis että nyt on hyvä hetki tutustua F. Bradfordin töihin ja suunnitella oma dokumentti tekemisistäni.

1 kommentti:

  1. Hi Anna, looks like a great book! Hope your having a great weekend! Hug AM

    VastaaPoista