http://oivala.blogspot.fi/p/vintti_27.html

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Tiilenpäitä lukemassa?

Talo selälleen lattialle ja laastia peliin!

No, ei sentään!
Ostin pari vuotta sitten tuollaista tiilijäljitelmää Nukkekoti ja Lelu-verkkokaupasta ajatuksella, että kyllä sille käyttöä löytyy ennemmin tai myöhemmin. Ja kyllä löytyi! Halusin nimittäin puuhellani taustaksi kunnon palomuurin ja valmista syntyi melko pienellä vaivalla. Tiilet, jotka ovat siis paksuudeltaan noin 3 mm, on liimattu nailonverkolle, joten sain hieman pähkäiltyäni leikattua sopivan palan ja sitten vielä leikkelin hohtimilla niks, naks ylimääräiset tiilenpätkät puolikkaiksi. Palan liimasin seinään ihan tavallisella puuliimalla ja hyvin on paikallaan pysynyt.


Tänään olikin sitten aika levittää saumalaasti. Käytin ehtaa kotimaista Kiilto saumalaastijauhetta, josta sekoittelin ihan mutu-tuntumalla pienen määrän velliä. Sivelin laastivellin tiilien päälle paremman puutteessa meikkisientä apuna käyttäen, mutta mikä tahansa pesusieni olisi tietenkin ajanut saman asian... Sitten vietinkin muutaman jännityksen täyteisen tovin arvuutellen josko laasti jämähtää tiilien peitoksi, mutta onneksi ei! Pienillä rätin palasilla sain ylimääräiset laastit pestyä pois ja lopputulos on ainakin näin tekijän mielestä mitä oivallisin!

Tarkoitukseni on vielä saada tiilimuuri vähän 'vanhemman' oloiseksi ja kaipa olisi syytä nikkaroida  huuvakin hellan ylle?

 

Käyttämäni tiiliseinämateriaali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti