http://oivala.blogspot.fi/p/vintti_27.html

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pieni helmi
Ostin muutama vuosi sitten yllä näkyvässä kuvassa olevan pöydän Kensington Dollhouse Festival - tapahtumasta. Ihan pakko se oli saada, vaikka 1:1 elämässä en tuollaista pöytää välttämättä itselleni hankkisi... Harmittaa, etten muista pöydän valmistajan nimeä, mutta ehkä joku lukijoistani (?) tunnistaa tuotteen ja valmistajan?

Pöytä oli maalaamaton ja ehkä siksi ei maksanutkaan ihan maltaita. No kuinkas sitten sattuikaan?
Kotimatkalla matkalaukussa pieni pöytäni oli ilmeisesti saanut melkoista höykytystä osakseen ja laukkua purkaessani huomasin yhden jaloista katkenneen! Sanalla sanoen harmitti!!!

Yritin muutaman kerran liimata katkenneen jalan paikoilleen, mutta ei siitä hyvää tullut. Ei auttanut puuliimat, ei epoksit...

Entäs nyt? Viime viikolla tajusi, että pajallamme on käytössä mainio Proxxonin pylväspora, joten päätin kokeilla onneani. Terän paksuudeksi valitin 1 mm ja porasin katkenneen jalan molempiin osiin noin 20 mm reiät. Sitten katkaisin mukanani olleesta ompeluneulasta sopivan mittaisen pätkän ja sivelin sen epoksiliimalla. Sujautin neulan poraamiini reikiin, "lastoitin" jalan maalarinteipillä ja  kas vain,  nyt parin päivän kuluttua pöydänjalka pitää ja on paikallaan, hih!

Paljon tähdellisempääkin tekemistä minulla olisi, mutta onnistuneen operaation innoittamana päätin tänään keskittyä pienen pöytäni maalaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti